A keresés a cikk rovatnevében, címében, szerzőjének nevében, az absztraktjátban és a szövegében történik.

Challenge III bornzérem Máltán
 601
Ilyen elég rég volt: bronzérmes lett az Építők HC férfi gyeplabda csapata Máltán (Kordinban) a 2019-es EuroHockey Challenge IV tornán (BEK). Miután 2019-ben az EHF minden torna első öt helyezett csapatát egy szinttel feljebb lépteti, ez azt jelenti, hogy a csapat 2020-ban a Challenge III-ban játszhat. Gratulálunk a csapatnak a bronzéremhez és a feljutáshoz és köszönjük az MGYSZ és az Építők HC, valamint a K and H alapítvány anyagi támogatását. Nélkülük ez a siker nem jöhetett volna létre. ...Nyilatkozatok...

A csapat:

Herberth Balázs (Csapatvezető), Herberth Csaba, Papp Gergely, Kovács Norbert, Czirják László, Herberth Pál, Lénárd Máté, Wesselényi Márton, Löschnig Tamás, Kőrös Gábor, Dariusz Markiewicz (ezdő)
Budai Csanád, Forgács Milán, Szóga Zsigmond, Kozári Benedek, Wesselényi Farkas, Bitay Zsolt (CSK), Vuleta Gergely
Deli Dániel (kapus), Kovács János (kapus)

 

És szakértő szurkolóink:

 

Weboldalak

EuroHockey TV
  
2019. június 6-9.
A torna weboldala a hockey.hu-n

 

Nyilatkozatok

Herberth Balázs, cspatvezető, Építők HC : "Az egyes mérkőzésekről nem szólnék ezt megtette előttem Darek, aki ehhez jobban ért, inkább arra figyelnék, hogy hogyan is illeszkedett ez a torna a klub elmúlt időszakába, mert szerintem ez az idei Challenge torna több szempontból is egy korszakhatár az ÉHC életében.

Egyrészt kimondható, hogy megtörtént egy több éve zajló és szükségszerű korosztály váltás, ha nem is a legideálisabb módon hiszen még mindig szükségünk van a 40+-os játékosokra, és a csapat felét még mindig 20 év alattiak teszik ki, de a fiatalok beépültek a csapatba és idén újra megmutatták, megállják a helyüket nemzetközi mezőnyben is. Különösen bizakodásra ad okot, hogy a jelenlegi játékoskeret (az otthonmaradt további négy 19-17 éves játékost is ideszámolom) az évek előrehaladtával közeledni fog az ideális korelosztáshoz és nem távolodni attól.

Másfelől, szeptembertől új mentalitás jelent meg, ami már a terembajnokság két dobogós helyén is megmutatkozott (a tavalyi 3.,5. helyhez képest idén 2., 3.,) ehhez további plusz motivációt jelentett Darek Markiewicz visszatérése klubunkhoz, aki ezúttal, mint edző segített minket és mutatott olyan mentális és szakmai színvonalat, ami példa nélküli a magyar gyeplabdában. A kettő együtt eredményezte, hogy a tornán egyedül mi tudtuk idegeskedésre kényszeríteni a Gibraltár-t, akik korábbi meccseiken megszokták, hogy már több góllal vezetnek a félidőben, míg ellenünk csak egy időntúli hétméteressel tudtak a szünetre előnnyel menni. A játék képe alapján, a tornán elért eredményünk csalódás számomra, mindkét máltai klubnál jobbak voltunk, talán a norvégoknál is, de ezt a játékot gólra játszák, az meg nem akart összejönni…

Elmondható, hogy jelentős változás ment végbe a klubban és jórészt rajtunk áll lesz-e erőnk folytatni, hogy jövőre az utolsó mozzanatok is sikerüljenek és többször jöjjünk le győztesként a pályáról. Azonban ahhoz, hogy a mai magyar korlátokat, korlátinkat át tudjuk lépni nem csak a pályán, hanem a pénztárcánkban is erőfeszítésre kényszerülünk, idén még nem jelentett végzetes hátrányt a panzió szállás és a tömegközlekedés (bár lehettet volna ebből gond), az így megtakarított költségekből és a K and H alapítványának támogatásával tudtunk edzőmérkőzéseket játszani Bécsben. Ezúton is köszönjük az alapítvány támogatását és a Mödling HC-nak valamint az Arminen-nek a játéklehetőséget, és akkor itt mondjunk köszönetet az SZLG-nek is, akik itthoni edzőmeccsekkel segítettek nekünk.

Jövőre és a jövőben, ha ki akarjuk használni a keret adottságait nem elég, hogy az edzéseken, a hétköznapokban mindent megteszünk ezért, de e mellet jóval többszőr, akár hetente kell, kéne, nemzetközi mérkőzéseket játszanunk, valódi gyeplabda pályán. Ez nem csak a klub, hanem az egész magyar gyeplabda érdeke is – ehhez további előre kalkulálható támogatókra van, lesz szükségünk. Ha mi is úgy akarjuk és a körülmények is lehetővé teszik akkor a következő években tényleg megcélozhatunk egy-két szinttel magasabb polcot."


Darek Markiewicz, az Építők HC edzője : "Az egész torna alatt jó játékot mutattunk. Egyre jobban szervezzük a védekezésünket, képesek vagyunk gyors kontratámadást vezetni, és megfelelő felállásunknak köszönhetően gyakran hatékonyan zavarjuk meg az ellenfelet labdakihozatalkor. Hiányzott viszont a támadás befejezése, a hatékonyság az ellenfél lövőkörén belül, a gyors és meglepetésszerű kapura lövés nyomás alatt. Teljesen sikertelenek voltak a büntető kornereink.A torna után tudjuk, hogy mi az, amin dolgoznunk kell azért, hogy a következő alkalommal több meccset nyerhessünk.Megítélésem szerint jól sikerült az egész túra. Egy egész hetet tölthettünk együtt edzésekkel, gyeplabda meccsnézéssel, megbeszélésekkel és az ellenfeleink játékának elemzésével. Az öt fiatal U17-es játékosunk, hatalmas tapasztalatot szerzett, mely a jövőben kifizetődik.Köszönjük mindenkinek a támogatást, és hogy szorítottak értünk!"

 

Mérkőzések

 

2019.06.08. 13:00 HC Eagles (GIB) - Építők HC 4-0 (1-0)

Darek Markiewicz, edző, Építők HC : "A torna utolsó meccsét a favorittal, a Gibraltárral játszottuk. Az Eagles HC maximum pontszámmal és rengeteg szerzett góllal, csoportjában az első helyet szerezte meg. Az ellenfél a csoportmérkőzései során jól szervezett védőjátékot mutatott. Gyorsan reagáltak a játék menetében bekövetkező változásokra, kiváltképp jól ment nekik a védekezésből támadásba való átállás. Büntető kornereiket különböző kombinációk mentén végezték, melyekből nem egy gól született. A meccsünk előtt tudtuk hogyan tudjuk megállítani a támadásaikat és ezzel egyidejűleg alkalmat keríteni a saját gólszerzésünkre. Játékosaink tudatában voltak annak, hogy egy nagyon jó ellenféllel játszunk, maximális motiváltsággal és koncentráltsággal próbálták a meccs előtt megbeszélt taktikát megvalósítani. A meccs eleje jól sikerült, pár perc után az Eagles HC-ban tudatosult, hogy ez nem lesz egy könnyű meccs. Az első félidő utolsó percéig döntetlen volt az eredmény, viszont a félidei sípszó előtt pár másodperccel büntető kornert ítélt a bíró. Sajnos nem sikerült kivédekeznünk, és 0-1 – es állással mentünk a szünetre. A harmadik negyedben kaptunk még egy gólt, így nem maradt más választásunk és a védővonalunkat nagyon magasra toltuk fel, annak érdekében, hogy hibára késztessük az ellenfelet. Ez egy párszor sikerült is, viszont sajnos nem végződött góllal. Az egyik játékosunk sárgalapot kapott és az utolsó 10 percet hátrányban játszottuk, melynek nagy hatása volt a végjátékra. Az ellenfélre gyakorolt ilyen magas nyomás és a kisebb játékos létszám mellett a védekezés már nem működött jól, és labdavesztés után elfogyott az erő a gyors visszaszerveződésre (hozzáteszem, hogy a pályán 40 fokos hőség volt), amit az Eagles HC kihasznált és szerzett még két gólt. A vereség ellenére ez a meccs a jobbak egyike közé tartozik. A játékosokat elismerés illeti."
Góllövők : SILVA Thomas(30'), VALARINO Julian(43), HERNANDEZ Julian (58), LOPEZ Julian (60) illetve -
Játékvezetők : CRUICKSHANKS Gavin (SCO), LOPEZ Alvaro (ESP

2019.06.08. 14:30 Floriana Young Stars HC (MLT) - Építők HC 1-0 (0-0)

Darek Markiewicz, edző, Építők HC : "A Floriana elleni meccset nagyon szerettük volna megnyerni, viszont a máltaiak az a kapujukhoz közeli védőfelállásukkal ellehetetlenítették, hogy kihasználjuk az erős oldalunkat: éspedig azt, hogy sikeres ellentámadást vezessünk labdaszerzés után. Függetlenül attól, hogy mezőnyfölényben voltunk, és a lövőkőrben volt pár jó pár ideális helyzetünk, nem tudtunk hatékony kapura lövést véghez vinni. A meccs utolsó perceiben sikerült gólt szereznie az ellenfelünknek. Ettől a pillanattól kezdve maximális erőfeszítéssel próbáltuk a hátrányunkat ledolgozni, de erre már nem maradt idő. Nagy hőségben játszottunk, ami rányomta bélyegét a két meccsel hátuk mögött lévő játékosainkra. A mi szempontunkból ez nem volt egy jó meccs, viszont szereztünk egy pontot, melynek köszönhetően a másodikak lettünk meg az A csoportban. Holnap a torna favoritjával Gibraltárral játszunk, ha fizikailag bírni fogjuk akkor érdekes meccsnek nézünk elébe."
Góllövők : Curmi Andrea (57') illetve -
Játékvezetők : KAMENDY Lubos (SVK, STENIER Nathan (BEL

2019.06.07. 15:30 Építők HC - HC Qormi (MLT) 1-3 (0-3)

Darek Markiewicz, edző, Építők HC : "A máltai tornán második meccsünk ellenfele a helyi Qormi csapata volt. A meccs 3-1-es (félidő: 3-0) eredménnyel végződött a házigazdák javára. Az első negyed végén, egy szabálytalan kornervédekezés után a bíró büntetőt fújt, amit az ellenfél értékesített. A következő hazai gól a védőink helytelen felállásából következett, és függetlenül attól, hogy a játék képe nem ezt mutatta 2-0-ra vesztésre álltunk. Még az első félidőben egy hatékony korner elvégzéséből a Qormi megszerezte harmadik gólját. Tudtuk, hogy a második félidőben másképpen kell játszanunk, és ez így is lett. A szünet után egy teljesen más csapat ment fel a pályára, innentől kezdve mi diktáltuk a játékot, az ellenfél alig jött ki a saját térfeléről, tizenegynéhány veszélyes támadást vezettünk, kiharcoltunk 9 kiskornert, a játékosaink mindent kiadtak magukból. Viszont hiányzott a hatékony befejezés, főként az olyan állandó játékelemeknél, mint a kiskorner. Csak egy gólt sikerült szereznünk, amelynek köszönhetően pontot szereztünk a meccsen. A Qormi csapata nem hitte el, hogy sikerült véghez vinniük a győzelmet. Az első féledei játékunkat mielőbb feledni szeretnénk, viszont a második félidőt érdemes feleleveníteni. A torna még nem ért véget, holnap jön a következő meccs, amelyre koncentrálunk és megtartjuk az erős motivációnkat."

Góllövők : PAPP Gergely(K: 5'0) illetve SARCIA Juan(B: 14', K: 13'), TANTI Steve (K:17')
Játékvezetők : GIBSON Christian (FIN), DONALDSON Russell (IRL)

2019.06.06. 15:30 Építők HC - HC Louxembourg (LUX) 4-1 (1-0)

Darek Markiewicz, edző, Építők HC : " A mai napon lejátszottuk első mérkőzésünket a tornán, a HC Louxembourg csapata ellen. A meccs a mi 4-1-es, megérdemelt győzelmünkkel végződött (félidő: 1-0). A legelejétől fogva kontrolláltuk a játék menetét, fölényben voltunk az ellenfelünkkel szemben. Számos veszélyes szituációt sikerült kialakítanunk az ellenfel lövőkörén belül, ám a támadásaink során hiányzott a hatékony befejezés. Örrülünk a győzelemnek, viszont az elkövetkezendő meccseinken, a máltai csapatok ellen, jobban kell játszanunk ."

Góllövők : SZÓGA Zs (18'), LÖSCHNIG T (34', 57', 58')
Játékvezetők : KHAN Wajed (NOR), GIBSON Christian (FIN)
Előzmények

2019.06.10. 11:08 : A gibraltári Eagles HC 1-0-s félidő után 4-0-ra győzött az Építők HC ellen és feljutott a Challenge III csoportba. Az Építők HC a harmadik helyen végzett. Gratulálunk!

2019.06.09. 11:08 : A EuroHockey Club Challenge III-ba való feljutásért játszik a csapat ma 13:00-kor a gibraltári HC Eagles ellen. A gibraltári kimagaslóan a torna legjobb képességű csapata. Eddigi mindhárom mérkőzésüket megnyerték, 18 gólt lőttek és egyet sem kaptak. Szóval nagy feladat előtt állnak a fiúk. Hajrá Építők, hajrá kékek!

2019.06.08. 21:30 : Nem volt egyszerű menet, de a jobb gólkülönbségnek köszönhetően holnap a feljutásért játszunk a gibraltári Eagles csapatával!! A mérkőzés 13:00 órakor kezdődik, köszönjük az eddigi támogatást otthonról, mindent beleadunk, hajrá kék-fehér!

2019.06.06. 1235 :Jó rajt=boldog csapat. Ma délután sikerült 4-1-re legyőzni a Luxembourg HC csapatát, így a sajátos pontrendszer miatt 5 pont hullott a zsákba!  Sok helyzetünk volt, ami rendkívül pozitív hír, de sok lehetőség ki is maradt, ez az, amin javítani kellene. Holnap 16:45-kor játszunk a Qormi Daikin HC együttesével, ők ma 2-0 arányban legyőzték a Floriana Youngstarsot. Aki tud, az nézze holnap is a streamet, mi megteszünk mindent, hajrá kék-fehér!! 

2019.06.06. 9:30 : A reggeli átmozgatáson túl van a csapat, nemsokára a videóelemzéssel folytatódik a felkészülés az első mérkőzésünkre. 15:30-kor kezdünk, az alábbi linken élő stream lesz a meccsről. Drukkoljatok!

2019.06.04. 15:45 : Tegnap a becsekkolásnál már versenytempóba kapcsoltunk a reptéren, majd sikeresen leszálltunk Máltán. Ma egyelőre egy edzésnek nézünk elébe késő délután, így a nap jelentős részét a strandon töltöttük. Néhány játékos még hiányzik, azonban holnapra kiegészülünk, első meccsünk csütörtök délután lesz. Hajrá kék-fehér! 

 

© 2004 - 2020 Építők Hockey Club

Akkreditálás.hu
Rendszerünkkel teljes megoldást kínálunk az Ön által szervezett rendezvény résztvevőinek akkreditálására, regisztrációjára, és a szükséges akkreditációs kártyák (passok) elkészítésre, igény esetén online media regisztrációval.
HockeyAssistant3
Protálunk 2003 óta - elsőként - használja a HockeyAssistant-ot versenyeink eredményeinek nyilvántartására. A HockeyAssistant egy Windowsos szoftver, mely azért készült, hogy segítse a tornaigazgatók, csapatvezető, edzők, nemzetközi és a nemzeti szövetségek és végül, de nem utolsó sorban a klubok munkáját.